Antalet EHEC-infektioner verkar minska

BAARN - Antalet nya infektioner med de aggressiva tarmbakterierna EHEC i Tyskland verkar minska. För närvarande finns det 2000 bekräftade EHEC-infektioner och misstänkta fall. Cirka 500 patienter lider av den allvarliga komplikationen HUS. Arton personer har dött.

"Situationen är sådan att den verkar lugna lite när det gäller antalet nya infektioner", säger Reinhard Brunkhorst, ordförande för tyska nefrologiförbundet i dag. Nefrologi är vetenskapen om njure och njursjukdom.

National Health Center Robert Koch rapporterade att 199 nya misstänkta fall har lagts till. Det är mindre än hälften av antalet nya fall som rapporterats på onsdagen.

arton dödsfall
För närvarande finns det över 2000 EHEC-infektionsmedel och misstänkta fall. Cirka 1 500 patienter lider av den allvarliga komplikationen HUS, en kombination av anemi och njursvikt. 18 personer har dött. Bakterien har dykt upp i 12 länder, inklusive Nederländerna. Alla patienter var nyligen i norra Tyskland.

Orsaken till infektionen är fortfarande osäker. Tysklands hälsovårdsminister sa fortfarande att han skulle rekommendera människor att inte äta råa grönsaker, särskilt rå gurkor, tomater och sallad. De tyska myndigheterna tror inte att kött eller mejeriprodukter kan vara orsaken.

Källor):
  • Trogen