Brinnande smärtfötter efter körning

Efter en timmes körning har jag mycket brännande smärta under framfoten. Jag har också en hel del hårdhår där. Vad kan jag göra för att gå smärtfritt?
Anonym
Sepp Mortelmans, fotvårdsspecialist
på foten är alltid ett resultat av övertryck och / eller friktion. Callusbildning är en reaktion från Callusbildning på alltför stort tryck och friktion. Sättet du står och går kommer sannolikt att sätta för mycket tryck på framfoten.
Denna brännande känsla du får när du springer kan ha samma orsak. När allt kommer omkring, med löpning är slagkrafterna mycket större på fötterna och klagomål om övertryck och friktion kan uttrycka sig som smärtskador, en brännande känsla och / eller stickningar.
Så det verkar för mig att man bör se på en mer optimal tryckfördelning under fötterna. Det kan vara så att extra stöd måste sökas med podiatriska sulor eller att andra löparskor måste ses.
I det här fallet tror jag att det skulle vara en bra idé att boka tid hos en fotvårdsspecialist i ditt område för en grundlig analys av hur du står och går för att se om det finns utrymme för förbättringar där.
Också en pressande fråga? Be en av HealthNet-experterna gratis!