Det är här de flesta bakterierna finns

Tandborste värre än toalettsitsen

Den största grogrunden för bakterier? Du tänker automatiskt på en toalettstol. Ingenting är mindre sant. Här hittar du åtta infektionskällor som faktiskt är mycket värre.

1. Tangentbord

En brittisk studie betonade 2008 att på och på ett tangentbord finns i genomsnitt 400 gånger fler bakterier än på en toalettstol. Enligt forskarna orsakas förorening av tangentborden av mat nära datorn. Och genom att luta dig tillbaka vid datorn med otvättade händer efter att ha gått på toaletten.

2. Tandborste

Eftersom en tandbröst vanligtvis är i en varm miljö (badrummet) kan bakterier trivas där. Dessutom placeras tandborstar ofta bredvid varandra i en kopp, så att skadlig "korsbestämning" är vanligt.

3. Handtork

Den varma luften från varmluftstorkar är den perfekta diffusorn för bakterier och virus. Många tror att den varma luften faktiskt dödar bakterier. Tyvärr är luften inte tillräckligt varm för det.

4. Sminkmaterial

Bakterier kan överleva perfekt i sminkprodukter, till exempel mascara. Särskilt farligt eftersom dessa saker i de flesta fall kommer i direktkontakt med ögat. Detta kan leda till allvarliga infektioner.

5. Mobil

Mobiltelefonen är också en grogrund för bakterier, såsom stafylokocker. Förorening främjas eftersom mobiltelefonen ofta kommer i kontakt med munnen.

6. Sängkläder

Ditt sängkläder är ett paradis för valster, bakterier och virus. Örngott, filtar eller täcken bör därför bytas och luftas regelbundet. Men ... det är också bäst att rengöra madrassen och kuddarna regelbundet (kemiskt).

7. Tofflor

Från amerikansk forskning visade att efter fyra dagars vandring runt New York var cirka 18 000 bakterier på tofflorna. Efter tre månader innehåller 93 procent av tofflorna bakterier från avföring och 20 procent E. coli-bakterierna. De flesta bakterier är förresten ofarliga.

8. Fjärrkontroll

Forskning har redan visat att fjärrkontrollen är ungefär den största källan till infektioner på hotell. Enheten rengörs sällan. Men många patogener finns också hemma på fjärrkontrollen.