EHEC död igen i Tyskland

BREMEN - En infektion med EHEC-bakterien har krävt ett fjärde människoliv i Tyskland. En äldre kvinna från Cuxhaven dog på ett sjukhus i Bremen, rapporterade hälsovårdsministeriet i delstaten Niedersachsen idag till den offentliga sändaren ARD.

bakterien har nu smittat hundratals människor i Tyskland. Infektionen kan orsaka tarmblödning, svår diarré, illamående och njurproblem. På torsdag upptäckte forskare att gurkor från Spanien har fört bakterierna till Tyskland. Det kan finnas fler källor till kontaminering.

Otillräckliga sängar
Sjukhus i Hamburg fruktar att de inte kommer att ha tillräckligt med sängar för att kunna ta i alla nya fall på helgen. Fyra hundra ärenden har nu registrerats i den norra hamnstaden. Det finns 79 personer på sjukhus som har fått diagnosen eller misstänks ha en infektion.

KlagomålSpanien har meddelat att det lämnar in ett klagomål till Europeiska unionen mot Tyskland. Myndigheterna där informerade först media och inte enligt föreskrifter EU-myndigheterna om att de fann att gurkor från det sydeuropeiska landet är orsaken till infektioner.

Källor):

  • Telegraf

  • ARD