En tredjedel av gatuförsäljarna har inte sin verksamhet i ordning

En tredjedel av gatuförsäljarna vid Orange festligheter hade inte sina affärer i ordning. Detta framgår av en inspektion av den holländska myndigheten för livsmedels- och konsumentproduktsäkerhet (NVWA).

För att förhindra matförgiftning genomförde inspektörer från NVWA inspektioner på de olika orange marknaderna och festligheterna den 25 och 26 april. Mer än 350 inspektioner genomfördes över hela landet. En tredjedel av gatuförsäljarna hade inte sina affärer i ordning. NVWA har upprättat 20 fina rapporter, de andra gärningsmännen fick en skriftlig varning.

Kylning och uppvärmning

De flesta gatuförsäljare som gjorde ett misstag hade problem med att kyla organiserar eller värma upp sina produkter. Till exempel rå köttfärs och råa kycklingben som lagrades vid för hög temperatur eller stekt saté i värmefack som inte var tillräckligt varma.

Hygien

Inspektörerna uppmärksammar den allmänna hygien när de förbereder mat och ser om det rum där maten tillagas är lämpligt. De kontrollerar också om sallader, rått kött och andra lättfördärvliga livsmedel hålls tillräckligt kalla. Böterna för att sälja osäker mat är mellan 525 € och 1050 €. NVWA-inspektörer ser till att osäker mat inte säljs trots allt.

Källor):
  • Nederländska myndigheten för livsmedelssäkerhet