Endast 5 procent tvättar händerna ordentligt

Endast 5 procent av människorna tvättar händerna ordentligt. Enligt en studie från University of Michigan. Deras artikel finns i Journal of Environmental Health.

Enligt forskarna tvättar majoriteten människor händerna alldeles för kort. Resultaten är alarmerande, eftersom rätt handtvätt är ett av de mest effektiva sätten att förhindra spridning av sjukdomar som influensa. Forskningen visade att människor tvättade händerna mer fanatiskt på morgonen och att kvinnor - inte förvånande nog - tvättade händerna oftare än män.

Det är slående att personer i undersökningar alltid anger att de har tvättade händer "> händer ; Andelen självutnämnda handtvättar är alltid över nittio procent. Men detta antal är partiskt, noterade forskarna, eftersom handtvätt är en socialt önskvärd aktivitet som människor är ovilliga att erkänna att de misslyckas med.

Forskning
Forskarna undersökte totalt 3749 personer. Tolv observatörer noterade handtvättbeteendet hos toalettbesökare på flera offentliga toaletter. På så sätt uppmärksammar de sättet att tvätta händerna och tvättens varaktighet. Det visade sig att femton procent av männen inte tvättade händerna ändå och hälften använde inte tvål.

Om det fanns ett teck på toaletten, med angivande följt av en påminnelse om att rengöra händerna tvättade händerna oftare. Den viktigaste upptäckten var att knappast någon tvättade händerna tillräckligt länge. För att döda de flesta bakterier är det nödvändigt att skrubba i femton till tjugo sekunder. I genomsnitt tvättade ämnena emellertid bara händerna i sex sekunder.

Studenter
Forskarna kommenterar sin forskning: eftersom den genomfördes i en universitetsstad kan uppgifterna vara något partiska. När allt kommer omkring är eleverna slarvigare och mindre hygieniska än genomsnittet. Tidigare forskning visade också att handtvättbeteende kan skilja sig mycket från region till region. Ändå tror de att slutsatserna visar att det fortfarande finns mycket att förbättra medborgarnas hygien.

Källor):
  • Algemeen Dagblad