Förband PSAS och rastlösa ben

UTRECHT - En konstant känsla av att närma sig orgasm hos kvinnor med PSAS är förknippad med Restless Legs och en överaktiv urinblåsa. Detta framgår av vetenskaplig forskning från Utrecht University och Haga Hospital i Haag.

Neuropsykiater Dr Marcel Waldinger och hans kollegor undersökte 18 holländska kvinnor med ihållande sexuellt upphetsningssyndrom (PSAS). Den här veckan publicerar de sina resultat i den berömda internationella vetenskapliga tidskriften The Journal of Sexual Medicine.

PSAS
Kvinnor med det sällsynta och ännu mystiska tillstånd PSAS känner ständigt som om de håller på att få orgasm. Klagomålen från de undersökta kvinnorna ifrågasattes i detalj och kvinnorna fick olika medicinska undersökningar som MR-undersökningar i hjärnan och bäckenet.

Studien visade att de flesta av kvinnorna i studien också upplevde oroliga ben, överaktiva blåssymtom och åderbråck. "Dessa resultat utgör ett stort genombrott i forskningen om detta syndrom och visar att detta är ett fysiskt tillstånd", betonar Waldinger.

RGS
Enligt forskarna är PSAS en genital form av Restless Legs. För att betona detta avtal har de ändrat namnet PSAS till Restless Genital Syndrome (RGS).

Källor):
  • University of Utrecht