Ägg i vattenkokaren: är det ohälsosamt?

En kollega tillagade nyligen ägg i vattenkokaren som jag alltid satte te vatten på. Det verkade inte för hygieniskt för mig, men är det verkligen fallet?
Marga

Patricia Schutte, nutritionist

Vilken trevlig fråga. Du kan koka ägg i en vattenkokare, men den har två stora nackdelar. Den första är att nästan alla vattenkokare har en automatisk avstängning. Som ett resultat kan det lätt hända att ägget värms för kort och därför inte är helt kokt. Det andra intresset är att ägg kan förorenas på utsidan. Matlagning kan också förstöra dem. I båda fallen blir vattenkokaren smutsig. Det ser inte friskt ut alls. Om du använder vattenkokaren igen senare kommer den föroreningen att påverka smaken på ditt te. Bakterier dör av matlagning.

Har du också en fråga? Fråga sedan en av våra experter. Gå alltid till din läkare med brådskande frågor, experterna är inte rätt person för det. De gör inte heller diagnoser. Du hittar de andra villkoren här.

Patricia Schutte har arbetat i mer än 25 år som informationsansvarig vid Nederländska näringscentret i Haag. Hon svarar på frågor om hälsosam, hållbar och säker mat.