Hjärta av 8 och 6 meter på Utrecht torg

UTRECHT - Från torsdag eftermiddag 27 oktober 2011 kommer det att finnas ett gigantiskt hjärta på Utrecht Domplein. De Hartstichting och De Hart & Vaatgroep ger information om hur hjärtat fungerar.

Via det mega-stora hjärtat kan alla få information om hjärtat, olika hjärt-kärlsjukdomar och deras behandling. Till exempel kan man se en stent, en bypass, hjärtklaffsjukdom, men också skadorna på hjärtinfarkt.

Mellan Lab & Life
Starten är kick-off av Between Lab & Life, en serie på minst fem offentliga dagar om vetenskaplig forskning om hjärt-kärlsjukdom. Under dessa allmänna dagar kan du lära känna forskare och deras arbete. Mellan Lab & Life äger rum från november 2011 till mars 2012 i olika universitetsmedicinska centra.

Offentliga dagar
Under allmänna dagar kan du naturligtvis ta en titt på megahjärtat, men du kan också lära dig allt om hjärtklaffar, hjärtrytmstörningar eller ett annat tema under en offentlig föreläsning. Du kan ta en rundtur i ett universitetsmedicinskt laboratorium. Träffas och hälsas med en forskare. Eller lär dig att laga hälsosam och lär dig verkligen att slappna av med Thai Chi eller Mindfulness.

Källor):
  • Hart & Vaatgroep