Hur förhindrar jag åderbråck som man?

Hur kan du förhindra åderbråck i benen och i könsorganen, särskilt testiklarna? Kan det faktiskt förhindras, och i så fall på vilket sätt?
Luc

Dermatolog Dick van Gerwen:

Åderbråck är faktiskt inte lätt att förhindra. Det är främst en medfödd fråga. Så ärvt från far eller mor. Människor med ett yrke där de måste stå mycket är mer benägna att utveckla åderbråck.

Sedan rekommenderas ofta terapeutiska elastiska strumpor för att förhindra åderbråck hos personer som också har en benägenhet för åderbråck.

Även under graviditeten kan elastiska moderskapstights förhindra utvecklingen av åderbråck. Tidig behandling av åderbråck kan förhindra försämring av åderbråck.

En åderbråck i pungen kallas varicocele. Detta kan egentligen inte undvikas. Det är lämpligt att få dessa behandlade, eftersom en varicocele kan leda till minskad fertilitet.

Har du en fråga? Fråga sedan en av våra experter. Gå alltid till din läkare med brådskande frågor, experterna är inte rätt person för det. De gör inte heller diagnoser. De andra villkoren finns här .