'Inte alltid bröstsmärtor under hjärtinfarkt'

Bröstsmärta är ett av de vanligaste symptomen på hjärtproblem. En av fem kvinnor under 55 år upplever dock inte detta symptom med hjärtinfarkt.

Detta framgår av en studie vid McGill University Health Center. Resultaten av studien publiceras i JAMA Internal Medicine.

Fel bild
"Vid en hjärtinfarkt borde vi inte längre bara tänka på en äldre man som sträcker sig efter bröstet", alltid forskare Louise Pilote. "Verkligheten är att bröstsmärtor, ålder och kön inte längre definierar en infarkt. Vår forskning visar att ungdomar och kvinnor som kommer till akutmottagningen med symtom som svaghet, andningssvårigheter och accelererad hjärtfrekvens också har en hjärtattack. om det inte finns bröstsmärtor. "

Forskarna betonar att kvinnor under 55 år oftare diagnostiseras fel. Som ett resultat har de en högre risk för dödsfall. Speciellt för att varje sekund räknas i en akut hjärtinfarkt. Pilote: "Vi måste komma ihåg att bröstsmärtor är det huvudsakliga symptomet på hjärtinfarkt, men absolut inte det enda."

Forskning
För studien studerade Pilote och hennes kollegor data från mer än 1000 unga patienter som togs in på sjukhus med ett akut koronarsyndrom (samlingsbegrepp för hjärtinfarkt och angina pectoris). Kvinnor upplevde bröstsmärtor mindre ofta än män, men det påverkade inte svårighetsgraden av hjärtinfarkt.

Källor):
  • Science Daily