Jag har svår smärta i låret. Och nu då?

Sedan måndag kväll har jag ont i höger lår. Sitter i en stol hela natten med smärta. Gick till läkaren på tisdag. Han märkte en kramp i bäckenet som strålade ut till låret. Jag hänvisades också till en sjukgymnast och var tvungen att ta paracetamol. Jag kunde gå till sjukgymnasten på torsdag.

På natten från onsdag till torsdag sov jag lite bättre, men jag satt fortfarande i en stol halva natten. Gick till sjukgymnasten på torsdag. Den här kan inte göra någonting för mig eftersom han knappt kan röra vid benet på grund av smärtan. Tillbaka till läkaren. Den här föreskriver smärtstillande läkemedel med magskydd. Har inte haft någon effekt alls. Jag åkte till sjukhuset på lördag: där fick jag medicin igen. Detta har hjälpt ganska bra, men drogen försvinner efter en tid och då är smärtan som tidigare. Det är också bara smärtlindring.

Har du några råd om hur du går vidare i samband med ett botemedel?
Namnet känt av redaktören

Mark Chen, kvävgymnast:

Du anger redan något viktigt själv. Även om det är trevligt att vissa mediciner har lett till en viss lättnad, är det bara ett sätt att bekämpa symtomen, det hjälper inte orsaken. Nu är det så att en läkare eller specialist måste kunna utföra vissa rörelser för att få en god uppfattning om vad som kan hända.

När det inte är möjligt är förskrivning av smärtstillande läkemedel ett logiskt val. Om smärtan har avtagit, se till att gå tillbaka till sjukgymnasten så att de kan måla en bättre bild av situationen. Ett annat alternativ är att göra en MR skanning. Tänk på att du kommer att behöva ligga stilla under en längre tid för den här genomsökningen, så det borde vara möjligt!

Jag hoppas att det går mycket bättre under tiden, lycka till att hitta lösningen!

Har du en fråga? Fråga sedan en av våra experter. Gå alltid till din läkare med brådskande frågor, experterna är inte rätt person för det. De gör inte heller diagnoser. Du hittar de andra villkoren här.

Mark Chen är fysioterapeut och NASM-utbildad personlig tränare. Sedan augusti 2014 har han arbetat i Phnom Penh, Kambodja. Hans expertis ligger i analys och optimering av rörelsemönster. Torr nål och medicinsk tejpning är en viktig del av hans syn och träning dominerar.