Kan jag äta bröd och pasta för ett hälsosamt hjärta?

Jag är ett fan av dina matidéer, liksom de av Chris Verburg och William Davis. Vem ska jag följa? Du som säger att jag kan äta några skivor surdegsbröd med smör om dagen, hjärtkirurg William Davis som helt förbjuder bröd, pasta, ris och potatis, eller forskaren Chris Verburg som är emot bröd, pasta, ris, potatis, men för havregryn med russin.

Kan jag äta Brinta-gröt? Och bulgur eller couscous? Varför är några av er emot rött kött och mjölk? Är yoghurt bättre än mjölk? Problemet är att om jag inte äter bröd alls blir jag trött, sömnig och ingenting kommer ut på toaletten.

Jag ser fram emot ditt svar.
Sonia

Leonard Hofstra, kardiolog

Hej sonia,

Mycket trevligt att du är ett fan!

Näringsämne gäller i allmänhet att "det finns flera bra vägar till Rom".

Dessutom beror det specifika rådet på den fas du befinner dig i, eller målet du vill uppnå (till exempel en stabil fas eller en fas där du vill gå ner i vikt).

Inom SLIM är rådet att hålla sig borta från korn / bröd / pasta så mycket som möjligt. Men detta betyder naturligtvis inte att du inte kan ta det då och då.

Det enklaste sättet att hitta rätt läge eller sätt är att äta bara det som är rent, obearbetat och friskt. Då kan du verkligen inte gå fel.

Förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig vidare!

Har du en fråga? Fråga sedan en av våra experter. Gå alltid till din läkare med brådskande frågor, experterna är inte rätt person för det. De gör inte heller diagnoser. Du hittar de andra villkoren här.

Dr. Leonard Hofstra arbetar som kardiolog vid kardiologiska centra i Nederländerna i Utrecht. Här ser han tusentals patienter per år, som vanligtvis hänvisas av läkaren. Han är också mycket intresserad av livsstils inverkan på hjärt-kärlsjukdomar.