Missfärgning av naglar efter höftoperation och hjärtbesvär

Jag är en aktiv kvinna på 83 år och jag genomgick en höftoperation som jag nyligen hade. Men i en vecka har mina naglar på min högra hand börjat bli blå. Jag är inte yr och jag har inte märkt några andra förändringar. Tarmrörelserna går bra. På internet sägs det att det kan vara syrebrist i blodet. Jag hade tre läckande hjärtklaffar och några TIA för några år sedan. Det finns inga följder av det heller. Vad rekommenderar du mig för mina missfärgningar av naglar?
Vilja

Leonard Hofstra, kardiolog:

Hej Wil,

Mycket trevligt att du har gått igenom höftoperationen så bra! När det gäller de blå fingertopparna / naglarna kan det vara något ofarligt, men med tanke på att du anger att du har ett antal läckande ventiler skadar det inte att få detta testat igen med en ultraljudundersökning. En ultraljudundersökning av hjärtat är en patientvänlig undersökning där du kan kartlägga ventilfunktionerna, inklusive förträngning och läckage, på relativt kort tid. Då kan det också omedelbart mätas vilken pumpfunktion i ditt hjärta är. Du har antagligen redan haft en sådan utredning, men det kan vara bra att upprepa det igen.

Har du en fråga? Fråga sedan en av våra experter. Gå alltid till din läkare med brådskande frågor, experterna är inte rätt person för det. De gör inte heller diagnoser. Du hittar de andra villkoren här.

Dr. Leonard Hofstra arbetar som kardiolog vid kardiologiska centra i Nederländerna i Utrecht. Här ser han tusentals patienter per år, som vanligtvis hänvisas av läkaren. Han är också mycket intresserad av livsstils inverkan på hjärt-kärlsjukdomar.