Hjärtinfarkt från regelbunden övertid

BAARN - Arbetar du mer än elva timmar om dagen? Chansen att du får en hjärtattack är då nästan dubbelt så mycket som om du har nio till fem jobb.

Brittiska forskare vid University College London har kommit till denna slutsats. De senaste åren har de följt hälsan hos mer än 10 000 tjänstemän. Sedan 1985 har 192 tjänstemän haft en hjärtinfarkt, många av dem arbetar regelbundet övertid.

Långa arbetsdagar
Forskarna fann att de tjänstemän som arbetade mer än 11 ​​timmar om dagen var mer än hälften så benägna (67 procent) att få hjärtinfarkt igen än sina kollegor som arbetade färre timmar.

Riskfaktor
Att lägga till långa arbetsdagar till antalet riskfaktorer, såsom högt blodtryck kan orsaka hjärtinfarkt, gör forskarnas förutsägelser korrekta.

Man hoppas att läkare från och med nu frågar om patienternas arbetsvecka som standard. Detta skulle kunna identifiera 6 000 av Storbritanniens 125 000 hjärtpatienter årligen.

Väckningssamtal
Den nya informationen kan hjälpa till att förbättra hjärtbeslut. Det är också en väckarklocka för människor som arbetar mycket övertid, säger professor Stephen Holgate. Han hoppas att man från och med nu kommer att tänka två gånger på det gamla talesättet "hårt arbete kommer inte att döda dig".

Källor):
  • University College London