Smärta i akillessenen: vad kan jag göra åt det?

Jag har drabbats av svår smärta i akillessenen under en tid nu. Den är också svullen och ibland har den till och med en "glödlampa" på sig. Min läkare har redan ordinerat antiinflammatoriska medel, salva och dynor, men ingenting hjälper. Jag tränar inte, så det kan inte vara.
Liliane

Anouk Jannes, fotospecialist:

Kära Liliane,

Det är irriterande att hittills ingenting hjälper med avseende på smärtan i akillessenen. Möjliga råd för detta är att låta en sjukgymnast / podoterapeut ta en titt på detta smärtanspråk. Det kan finnas olika orsaker som upprätthåller smärtan: avvikelse i foten, ökad belastning, felaktigt skor, ökad spänning i vadmuskeln. Sjukgymnasten / fotvårdsspecialisten kan utföra en undersökning på din plats och arbeta på ett målinriktat sätt med hjälp av till exempel skodråd, tejpning, torr nål, podiatriska bågstöd, övningar etc.

Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

Vänliga hälsningar,

Anouk Jannes

Har du också och fråga? Ställ en av våra experter. Gå alltid till din läkare med brådskande frågor, experterna är inte rätt person för det. Gör inte heller diagnosen. Andra villkoren finns här .

Anouk Jannes är en podiatrist för RondOm Podotherapists. Hon följde sin utbildning i Eindhoven och har arbetat som fotvårdsspecialist och MSU-ultraljudstekniker sedan 2016.