Trafikdeltagande ökar risken för hjärtinfarkt

BAARN - Stress, överansträngning: dessa är inte de främsta orsakerna till hjärtinfarkt enligt brittisk forskning. Enligt dem orsakar särskilt trafikdeltagande hjärtproblem.

Brittiska forskare upptäckte att deltagande i trafiken - antingen som förare eller fotgängare - ökar risken för hjärtbesvär. Detta beror främst på sotpartiklar som släpps ut i trafiken och inandas. Studien visade att en person som bara gick på gatan i London andas in samma mängd skadliga ämnen på bara 48 minuter som när man röker en cigarett.

Andningssjukdomar
Professor Jon Ayres från University of Birmingham: "Sotpartiklarna ökar risken för luftvägssjukdomar och ökar viskositeten i blodet. När du är utsatt för hjärt-kärlsjukdom, detta ökar risken för hjärtinfarkt. "

Den ökade luftföroreningarna är inte bara kopplad av forskarna till hjärtinfarkt, stroke och vissa typer av cancer utan orsakar också problem hos personer med andningssjukdomar, såsom COL. Forskarna rekommenderar att man undviker huvudvägar så mycket som möjligt när man deltar i trafiken och, om möjligt, väljer en turistväg genom parker och förorter.

Studien kommer att publiceras denna månad i The Lancet.

Källor):
  • Daglig post