10 träningsformer i rad

Från personlig träning till pilates

Fitnesstrender kommer och går och det är nästan omöjligt att hålla jämna steg med allt. Det är därför fitness- och rörelseexpert Marjon van Oers listar de mest populära träningsformerna för dig.

1. Personlig träning

Personlig träning är inte längre bara för kändisar. Den personliga tränaren har blivit en oumbärlig del av gymmet. Under de kommande åren kommer den personliga tränaren som kommer hem att öka i popularitet.

Tre huvudskäl till personlig träning är: motivation, råd och stöd. Med en personlig tränare når du inte bara dina mål, du når dem också mycket snabbare.

2. Styrketräning

Detta blir en trend för både män och kvinnor. Alltmer styrka tranig används i olika träningsformer. Innan kanske du bara ser kroppsbyggaren arbeta med vikter.

Idag ser du att alla gör styrketräning av alla möjliga skäl. Fler och fler kvinnor gör det för att helt enkelt forma sina kroppar och öka ämnesomsättningen.

Många äldre använder styrketräning för att bibehålla sina muskler och rörlighet. De flesta sjukgymnaster integrerar nu också styrketräning i rehabiliteringsprogrammet.

3. Kärnutbildning

Denna trend handlar om styrkan och tillståndet hos musklerna som stabiliserar ryggen och buken. kärnutbildning använder bollar, plankor och rullar. Det utmanar musklerna i bäckenbotten, höfterna, ryggen och buken. Dessa muskler är alla nödvändiga för att stödja ryggraden.

4. Funktionell kondition

I funktionell träning kombineras styrketräning med balans, koordination och uthållighet för att bättre utföra vardagliga aktiviteter. Kort sagt, funktionell kondition är inte träning för att pumpa upp dina muskler utan för att förbättra din livskvalitet.

5. Barn och fitness

Det är inte förvånande att fler och fler träningsprogram för barn utvecklas. Fitnesspersonal ser det växande antalet överviktiga barn och svarar på detta. Träningsträning för barn kommer att bli en viktig del av utbildningen i framtiden för att lägga grunden för en hälsosam framtid.

6. Särskilda träningsprogram för äldre

Denna trend möter behoven hos det ökande antalet äldre. De äldre har tillräckligt med tid att träna.

Speciella träningsprogram gör det möjligt för pensionärer att hålla jämna steg med vardagliga aktiviteter. Ju mer aktiva äldre är engagerade i fitness, desto roligare kan de fortsätta att ha i vardagen och med andra sportaktiviteter, som golf och vandring.

7. Stabilitetsbollar

Stabilitetsbollar är lämpliga för olika övningar. Speciellt att träna magmusklerna är extra effektivt med den här bollen. Bollen används redan i stor utsträckning inom sjukgymnastik och ses också alltmer i balans- och styrketräning.

8. Balansutbildning

Aktiviteter som förbättrar balansen blir allt populärare, som tai chi, yoga och pilates. Du ser också övningsbollarna och rullarna visas i fler och fler former.

Balansträning förbättrar balans och stabilitet. Denna träningsform är viktig för äldre men också för idrottsspecifik träning och som magmuskelträning.

9. Teknisk kondition

Från iPod till Cardio Cinema och Wii Fit, det finns fler och fler interaktiva videospel med träningspass. Den stora fördelen är att de gör träningen rolig och tillgänglig, särskilt för ungdomar.

10. Pilates

Pilates är en träningsform som utmanar kroppens kärna, såsom buk, bäckenbotten, rygg och höftmuskler, medan du använder hela kroppen. Pilates förbättrar också flexibilitet och hållning.

Övningarna utförs vanligtvis fortfarande liggande på en matta. Under de kommande åren kommer mer och mer användning av speciella pilatesmaskiner att användas.

Generell trend

Den allmänna trenden inom en snar framtid kommer att vara: mer för mindre pengar. Eftersom vi är alltmer upptagna vill vi också uppnå mer effekt på kortare tid i framtiden. Det innebär att vi väljer effektiva träningspass, där du kan få olika fördelar med en träning.

Nyckelord: