"VM-match ger en chans till hjärtinfarkt"

Hjärtpatienter måste vara extra försiktiga när de tittar på VM-matcher i Orange. Spänningen kan leda till hjärtinfarkt. Detta anser kardiologen och professorn Dr. Leo Hofstra från Cardiology Center Utrecht i De Telegraaf.

"Män med särskilt kranskärlssjukdom, av vilka det uppskattas vara flera hundra tusen i Nederländerna, löper en ökad risk för hjärtinfarkt. Vad de kan göra är att undvika spänningen, så titta inte. Eller ta en extra beta-blockerare. Men jag rekommenderar det i så fall. samråd med den behandlande läkaren. ", sa Hofstra i De Telegraaf.

Påfrestning

Enligt Hofstra har forskning visat att stress kan ha en enorm inverkan på utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar. Stress kan också öka risken för hjärtinfarkt. "Så det är för ett stort antal människor att vara försiktiga nästa lördag under Orange-spelet. I Tyskland, under VM 2006, undersöktes effekten av att spela landslaget på antalet hjärtinfarkter. Från det Forskning visade att under det tyska landslagets spel var chansen att få en hjärtinfarkt mer än dubbelt så hög. "

Effekten var större hos män, men också hos kvinnor. Män hade 3,3 gånger större risk för hjärtinfarkt och kvinnor hade 1,8 gånger större risk för hjärtinfarkt.

Källor):
  • The Telegraph